Haasta itsesi ja tule kehittämään luovuuttasi luontokuvauksen parissa – samalla opit käyttämään kameraasi ja sen ominaisuuksia monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti luontokuvauksessa!
Kamerakalustoosi voi kuulua kurssilla järjestelmäkameran ohella myös kamerapuhelin, joka sisältää monipuoliset kuvaustoiminnot. Monella ammattikuvaajallakin kännykkäkamera on usein jo osana tavanomaista kameravarustusta.
Kurssilla tutustutaan järjestelmäkameran lisäksi kamerapuhelimen toimintoihin niin still- kuin videokuvauksessakin luontokuvauksen eri aihealueilla.
Kuinka saan omat kuvani ja videoni mielenkiintoiseksi ja julkaisukuntoon esimerkiksi sosiaalisessa mediassa? Tutustumme kurssilla käytännönläheisesti ohjelmiin, joilla kamerapuhelimella kuvatut videot saadaan julkaisukuntoon helposti ja myös jaettua helposti sosiaalisen median eri kanaviin.
Luovassa luontokuvauksessa jokainen kuvaaja hahmottaa aiheensa yksilöllisesti ja sen vuoksi kurssilla rohkaistaan ja kannustetaan kuvaajia hahmottamaan valitsemiaan kuvausaiheitaan perinteisen dokumentoinnin lisäksi myös uusien raikkaiden ideoiden ja menetelmien avulla. 
Kuvaaja voi nähdä kuvausaiheensa värin ja muodon – tai hahmottaa aiheensa aivan muuna kuin perinteisenä valokuvana ja dokumenttina – kurssilla päästetään irti vanhoista tutuista toimintamalleista, säännöistä ja ajattelutavoista ja lähestytään kuvausaiheita ennakkoluulottomasti ja uusista kuvakulmista. 
Perehdymme kurssin aikana myös vanhojen mestareiden käyttämään kuvaustekniikkaan, heidän tapaansa nähdä maisema sekä käyttää kameraansa siten, että lopputuloksena oli ajattomia huippukuvia. 
”Avain niin perinteisiin kuin luoviinkin kuviin on tekniikan hallinta. Kameraa on osattava käyttää monipuolisesti ja oman kameran hallinta on ehdottoman tärkeää, jotta tuloksena olisi silmää ja mieltä kiehtova kuva.”
Perinteisen luontovalokuvauksen opetuksen lisäksi kurssilta saat runsaasti myös käytännönläheisiä vinkkejä oman luovan kuvausotteesi ja taiteellisen näkemyksesi tueksi ja laajentamiseksi. Kurssilla saat myös aimoannoksen luonnontuntemusta. 
Kurssisisältöjä
Kurssin aikana: 
-käydään läpi kasvien kasvuympäristöjä ja millaisilta alueilta eri lajit löytyvät
--tutustutaan lähikuvauksen eri aihealueisiin
-opiskellaan makro- ja lähikuvauksen tekniikoita ja tutustutaan lähikuvauksessa käytettävään kamerakalustoon
-kuvataan luonnon yksityiskohtia Opiston lähimaastossa ja sovelletaan teoriaa käytäntöön kunkin kuvaajan omaa luovaa näkemystä unohtamatta
-perehdytään maisemakuvaustekniikoihin, kuten Focus Stacking- HDR, ja panoraamakuvaus.
Tutustumme kurssilla mm:
-monivalotustekniikkaan
-hallittuun kameran liikutteluun (ICM) valotuksen aikana
-erilaisten suotimien ja retro-objektiivien käyttöön
-Freelensing-kuvaustekniikkaan
-Bokeh-kuvaustekniikkaan
-taustojen erilaiseen toistumiseen ja eri materiaalien läpi kuvaamiseen
Aika ja paikka
perjantai 7.6.2024 – keskiviikko 26.6.2024
Kurssiaikataulu
perjantai 7.6.2024 klo 17.00 – 21.00
lauantai 8.6.2024 klo 8.30 – 16.00 (+ omaehtoista kuvaamista)
sunnuntai 9.6.2024 klo 8.30 – 16.00
keskiviikko 26.6.2024 klo 18.00 – 20.00 (kuva-analyysit verkon kautta)
Lähiopetuspäivien aikataulut ovat viitteellisiä ja saattavat vaihdella yllämainituista mm. maastoretkien ja säätilan vuoksi. Aikataulut tarkennetaan kurssin alkaessa.
Paikka
Otavan Opisto, Otavantie 2B, 50670 Otava (Mikkeli)
Opettaja
Kurssin sisällöstä ja opetuksesta vastaa ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen Suomen Luontokuvainstituutista.
Mitä mukaan kurssille?
Kurssille tarvitset mukaan kamerakalustosi, kannettavan tietokoneen kuvien purkua varten, jos sellaisen omistat, alkukesän luontoon sopivan vaatetuksen, kumisaappaat ja termospullon.
Hinta
Kurssimaksu on 255€/hlö (sisältää opetuksen ja kurssiohjelman mukaiset ateriat). Huom! Majoitus erikseen.
Kurssiosallistuminen vahvistetaan ilmoittautumalla kurssille sähköisesti alla olevan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä sitoudut maksamaan varausmaksun peruutustilanteessa (100€/ilmoittautuminen, sis. kurssin hintaan); varausmaksu ja jäljelle jäävä kurssimaksu ja mahdollinen majoitus laskutetaan kurssin jälkeen.
Kurssimaksun ja majoituksen voi myös maksaa kurssin aikana käteisellä, pankki- tai luottokortilla, ePassilla, SmartumPay- tai Edenred-sovelluksilla kokonaan tai osissa. Kysy lisätietoja: kurssit@otavanopisto.fi
Majoitus
Majoittumismahdollisuus Otavan Opiston opiskelija-asuntolassa:
50€/1hh/yö tai 25€/2hh/yö (sis. aamiainen ja liinavaatteet),
Majoitustoiveita pyritään noudattamaan, mutta eri majoitusvaihtoehtoja on tarjolla rajallisesti.
Lisäyö-majoittumisen mahdollisuudesta tulee tiedustella hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Lisäyö maksaa 25 €/hlö.
Lisätietoja
kurssit@otavanopisto.fi tai p. 044 794 3565.You may also like

Back to Top